Dieta w ciąży

Spaghetti z warzywami i tofu

SKŁADNIKI

Tofu naturalne 150 g (0.8 x Opakowanie)
Pomidor 120 g (1 x Sztuka)
Brokuły 100 g (0.2 x Sztuka)
Makaron spaghetti pełnoziarnisty 100 g (2 x Porcja)
Bulion drobiowy (domowy) 75 g (0.3 x Szklanka)
Cebula 50 g (0.5 x Sztuka)
Koncentrat pomidorowy, 30% 25 g (1 x Łyżka)
Czosnek 5 g (1 x Ząbek)
Oliwa z oliwek 5 g (0.5 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Czosnek, cebulę, tofu i pomidory (wcześniej obrane) pokroić w kosteczkę.
  2. Brokuły zblanszować w gorącym wywarze warzywnym. Na oliwie podsmażyć czosnek i cebulę oraz tofu. Dodać przecier pomidorowy, wymieszać. Dodać brokuły. Zalać wywarem i doprawić wedle uznania.
  3. Makaron spaghetti ugotować al dente.
  4. Podać sos z makaronem (można posypać świeżymi listkami bazylii).

Pozostałe przepisy na Środa

Śniadanie

Twarożek z papryką

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Sałatka grecka w słoiku
Banan

Zobacz przepis

Kolacja

Pełnoziarniste tosty francuskie z dżemem

Zobacz przepis